Introductie

the empressIk ben Mariëlle Gerritsen. Als mijn alter ego heb Dame Habonde gekozen. Deze dame is afkomstig uit de Middeleeuwse Roman de la Rose en bezoekt met haar gevolg in de nachten de huizen waar men schalen met voedsel voor haar heeft klaargelegd, die nooit leegraken. Als ze welwillend is, brengt ze voorspoed en vruchtbaarheid .

De gedachte van overvloed en dank daarvoor trekt mij aan. Als ik in mijn tuin over een paadje loop en me nietig voel tussen die hoog opgeschoten valerianen, venkels en pastinaken is de kracht in dat wat leeft zo tastbaar. Als ik door de duinbossen bij mij in de buurt loop en het zonlicht de naalden zo overvloedig omhult dat ze wel regenwater lijkt, kan ik mijn batterij helemaal opladen.

Na een burnout ben ik aan een kruidenopleiding begonnen, het is heerlijk en precies dat wat ik altijd al had willen doen. Ik weet nog niet waar het  naartoe zal gaan maar in ieder geval ben ik een kruidengroepje begonnen, en dat is al genieten.

20130906_123852

 

In het blog dat volgt zijn alle ervaringen die we met het negenkoppige kruidenclubje hebben opgetekend verzameld, zodat iedereen kan bijhouden wat we met elkaar ervaren hebben.

Het geeft zoveel voldoening om zelf iets uit de natuur te plukken en te gebruiken. Er zit meer kracht in en je kunt je beter verbinden met alles wat om je heen leeft, doordat je het niet alleen ziet, maar ook in je lichaam ervaart.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: